====

Beste leden,

Zoals jullie ongetwijfeld inmiddels hebben gehoord of gelezen mag er weer gesport worden in een binnen locatie. In ons geval betekent dit dat we vanaf dinsdag 18 januari a.s. weer van start gaan met vrij spelen en vanaf donderdag 20 januari a.s. weer kunnen gaan trainen.

Wel moeten alle personen vanaf 18 jaar (zowel sporters als bezoekers) nog steeds worden gecontroleerd. Hier hebben we inmiddels al ervaring mee opgedaan.

Concreet betekent dit dat voor de dinsdag- en donderdagavond bij binnenkomst van de sportaccommodatie je coronabewijs wordt gecontroleerd. Dit zal gedaan worden door een ander lid van de vereniging. Daarom graag op beide avonden vóór 20.15 uur binnen zijn, zodat deze persoon ook nog kan spelen en/of trainen. Als je toch later binnenkomt, meld je dan bij de baancommissaris.

In de zaal zelf verandert er weinig. We kunnen spelen én trainen zoals we gewend zijn en hoeven tijdens het spelen en trainen geen anderhalve meter afstand aan te houden. Op Rijksoverheid.nl lees ik wel dat iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje moet dragen bij binnenkomst van of verplaatsing in de sporthal en zodra hij of zij langs de kant zit te wachten. Het mondkapje mag (uiteraard) af tijdens het sporten. Ook dient in de zaal en de sporthal de anderhalve meter in acht te worden gehouden als er niet wordt gespeeld. Ik ga ervan uit dat jullie hiermee rekening zullen houden, ook tijdens het bijpraten tussen de wedstrijden door.

Wellicht ten overvloede maar algemene regels blijven van kracht: Was je handen regelmatig, hoest/nies in je elleboog en blijf thuis bij klachten. We gaan ervanuit dat iedereen hier verstandig mee omgaat.

Namens het bestuur van B.C. Wammes,

Petra Wateler

voorzitter en coördinator vrijwilligers BC Wammes

=======

Als gevolg landelijke Corona maatregelen is er geen badminton tot in ieder geval 14 januari 2022

=======

I.v.m. Coronamaatregelen geen badminton t/m 18 dec. op dinsdag- en donderdagavond, wel op zaterdag. 

Wel vrij spelen op:

 • Zaterdag 4 december van 09.00 tot 11.00 uur
 • Zaterdag 11 december van 15.00 tot 17.00 uur
 • Zaterdag 18 december van 15.00 tot 17.00 uur

Aanmelden voor vrijdag 08:00 bij secretarisbcwammes@gmail.com

Namens het bestuur,

Gerard Bot

Secretaris

 

Aanpassingen i.v.m. Corona per 6 november 2021

Zoals jullie ongetwijfeld weten zijn er per zaterdag 6 november a.s. nieuwe coronamaatregelen van kracht die ook onze sportaccommodatie raken. Alle personen vanaf 18 jaar (zowel sporters als bezoekers) dienen te worden gecontroleerd. Zij moeten een coronabewijs (QR-code of op papier) kunnen tonen en hun ID laten zien (zodat die gecheckt kan worden met het coronabewijs). Als mensen niet door de check heen komen, dienen ze het pand te verlaten. Dit zijn voor ons als vereniging ingrijpende maatregelen, maar wel maatregelen waar we ons aan moeten committeren.

Concreet betekent dit dat voor de dinsdag- en donderdagavond (voor het eerst op dinsdag 9 november) bij binnenkomst van de sportaccommodatie je coronabewijs wordt gecontroleerd. Dit zal gedaan worden door een ander lid van de vereniging. Daarom graag op beide avonden vóór kwart over 8 binnen zijn, zodat deze persoon ook nog kan spelen. Als je toch later binnenkomt, meld je dan bij de baancommissaris. In de zaal zelf verandert er niets ten opzichte van vóór 6 november. We kunnen spelen én trainen zoals we gewend zijn en hoeven geen anderhalve meter afstand te houden bijvoorbeeld. Dit als ‘compensatie’ voor de coronacheck bij de deur.

Vanwege de impact en complexiteit die de maatregelen met zich meebrengen, is ook het volgende besloten voor de periode t/m de kerstvakantie:

 • Tijdens de kerstvakantie (27 december t/m 7 januari) kan er niet worden gespeeld in de zaal. Wat bij dit besluit ook meespeelde is dat we weten dat er een lage opkomst is in deze periode
 • Het vrij spelen op de donderdag van 19.00 – 20.00 komt te vervallen tot nader bericht. Dit zou namelijk betekenen dat er iemand van 19.00 tot 20.15 aanwezig moet zijn om het coronabewijs te checken

Wellicht ten overvloede maar algemene regels blijven van kracht: Was je handen regelmatig, hoest/nies in je elleboog en blijf thuis bij klachten. We gaan ervan uit dat iedereen hier verstandig mee omgaat.

 

Zodra er andere, voor ons relevante, maatregelen van kracht worden brengen we je uiteraard op de hoogte.

Namens het bestuur van B.C. Wammes,

Gerard Bot, Secretaris

 

 

De training voor de jeugd gaat veranderen.

Daardoor kan er op donderdag van 19.00 uur tot 20.00 uur door iedereen vrij gespeeld worden. Dat begint op donderdag 4 november. a.s. De maand november dient als pilot om te bezien hoeveel belangstelling ervoor is

Vanaf donderdag 14 oktober trainen de jeugdleden samen met de junioren en senioren. Deze training zal van 20:00 uur t/m 21:00 uur op de donderdagen plaatsvinden. Namens het bestuur willen wij Ilse hartelijk bedanken voor haar inzet de afgelopen jaren!

========

We zijn vanaf dinsdag 31 augustus weer gestart met badmintonnen en natuurlijk houden we rekening met de dan geldende maatregelen rondom Corona,

Kom gerust langs is sporthal “De Wiel” aan de Leerdamseweg in Asperen en sla een shuttle mee. Er is altijd wel iemand die je wil ontvangen en wegwijs wil maken en heb je nog geen racket er liggen altijd een paar reserve te wachten,

Beste leden,

Ongetwijfeld hebben jullie ook met genoegen geluisterd naar de persconferentie van het kabinet over de verruiming van de coronamaatregelen.

Met genoegen omdat per 5 juni op sportgebied onder meer het volgende weer mogelijk is:

 • Volwassenen vanaf 18 jaar mogen met maximaal 50 personen samen sporten. Dit is exclusief personeel.
  En geldt niet voor kinderen tot en met 17 jaar.
  Per ruimte mogen er maximaal 50 personen aanwezig zijn.
 • Groepslessen zijn voor alle leeftijden toegestaan.
 • Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1.5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening.
 • Binnen moet iemand een mondkapje dragen. Maar deze mag af tijdens het sporten.
 • Reserveren, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht. Er mag voor maximaal 4 personen tegelijk worden gereserveerd.
  Dit is met uitzondering van kinderen tot en met 17 jaar en personen uit hetzelfde huishouden.
 • Kleedkamers en douches zijn geopend.
 • Sportkantines zijn open.

Voor ons betekent dit dat we in feite weer alles wat we gewend zijn kunnen doen op badmintongebied met nog wél een paar beperkingen.

Zo moeten we binnen als we niet sporten een mondkapje dragen en moeten we de 1,5 meter inacht nemen als we niet aan het badmintonnen zijn.

Voor de kleedkamers geldt daarom dat daarin maximaal 7 personen tegelijkertijd aanwezig mogen zijn.

Uiteraard blijven de overige algemene coronamaatregelen, zoals handen wassen, thuisblijven bij klachten enz, wél van kracht.

Samengevat:

Op dinsdag 8 juni gaan we weer beginnen met mixen, dubbelen en voor de liefhebbers singelen.

Er gaat dan ook weer zoals gebruikelijk ingedeeld worden. (Baancommissarissen hiermee graag rekening houden)

Op donderdag 10 juni begint de training weer op de oude jullie vertrouwde wijze.

Met vriendelijke groet,

Andries Kolker,

Secretaris

 

Beste leden,

Vandaag (maandag 17 mei) hebben we te horen gekregen dat op de “pauzeknop” drukken niet nodig is en dat de versoepelingen rond Corona definitief doorgaan.

Dus we gaan a.s. donderdag (20 mei) weer beginnen met de trainingen in de zaal en volgende week dinsdag (25 mei) met het spelen van singlepartijtjes.

We gaan dan ook stoppen met speedbadmintonnen. Morgen is, bij goed weer, de laatste keer.

Uiteraard moeten we ons nog goed houden aan de coronaregels, die in onderstaand mail nog eens zijn samengevat.

Namens het bestuur,

Andries Kölker,

Secretaris

 

Beste leden,

De verruiming van de corona maatregelen die ingaan per 1 c.q. 3 maart ingaan hebben helaas voor ons als badmintonners geen gevolgen.

Alleen voor (jeugdige) beoefenaars van buitensporten is er wat verruiming.

Dat betekent voor ons dat de deuren van de sporthal tot die datum nog steeds gesloten blijven en wij dus niet kunnen badmintonnen.

Het is niet anders. Laten we hopen dat er ná 15 maart wél verruimingen mogelijk zijn die badmintonnen weer mogelijk maken.

Uiteraard houden we jullie op de hoogte.

Namens het bestuur van B.C. Wammes,

Andries Kölker, Secretaris

19-01-2021

In de zonet gegeven persconferentie van onze minister-president Rutte kondigde hij aan dat de huidige coronamaatregelen (in ieder geval die waar wij mee te maken hebben) verlengd worden tot en met 2 maart.

Dat betekent dat de deuren van de sporthal tot die datum gesloten blijven en wij dus nog steeds niet kunnen badmintonnen.

Spelen en/of trainen op de dinsdag- en donderdagavond gaat tot en met 2 maart niet door.

Laten we hopen dat er ná 2 maart weer wél de mogelijkheid tot badmintonnen komt.

Zodra daar duidelijkheid over komt zullen we jullie daarover informeren.

Namens het bestuur van B.C. Wammes,

Andries Kölker, Secretaris

12-12-2020

Beste leden,

Zoals jullie wellicht zelf al gehoord hebben in de zojuist gehouden toespraak van onze minister-president Rutte,

is onder meer besloten dat sportzalen met ingang van morgen hun deuren moeten sluiten.

Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 19 januari 2021.

Dat betekent dat we helaas vanaf nu al onze activiteiten moeten opschorten tot en met 19 januari 2021.

Dus spelen en/of trainen op de dinsdag- en donderdagavond gaat niet door.

Hoe de situatie ná 19 januari zal worden is nu nog niet bekend.

Zodra daar duidelijkheid over komt zullen we jullie daarover informeren.

Namens het bestuur van B.C. Wammes,

Andries Kölker, Secretaris

 

19-09-2020

De Grote Clubactie is van start gegaan!!

Koop een lot en steun BC Wammes en wie weet win je de hoofdprijs!

Een lot kost €3,- waarvan € 2,40 naar de club gaat.

Als je online een lot koopt krijg je die per mail toegestuurd. (onze voorkeur)

Liever toch een contant lot, of via een eenmalige machtiging, stuur mij een mail of vraag ernaar in de sporthal.

Via onderstaande link kun je een lot kopen!

https://clubactie.nl/lot/badmintonclub-wammes/401670

29-08-2020

BC Wammestoernooi 2020 afgelast.

Tot onze spijt hebben we moeten besluiten ons toernooi dit jaar niet door te laten gaan.

Vanwege het coronavirus zijn er te veel onzekerheden omtrent omstandigheden en gezondheidsrisico’s om het spelen van een toernooi mogelijk te maken. Ondanks dat het spelen van badminton weer mogelijk is,  blijven er nog veel beperkingen van kracht in en rond de sporthal. Wij kunnen hierdoor geen veilige sportomgeving garanderen.

Helaas zullen we een jaartje moeten overslaan.

Volgend jaar hopen we er weer te zijn en jullie allemaal in goede gezondheid te mogen verwelkomen op ons toernooi.

De Toernooicommissie

28-08-2020

Beste leden,

De schoolvakanties zitten er bijna weer op.

De reeks “bonus” dinsdagavonden tijdens de zomerstop is geëindigd. Gisteren was in dat verband de laatste speel dinsdagavond.

Het kunnen doorspelen tijdens de zomerstop is mogelijk gemaakt dankzij het feit dat Sportstichting De Wiel de zaal ter beschikking stelde.

Daarvoor uiteraard onze hartelijke dank.

Voor Wammes betekent dit dat het nieuwe seizoen 2020-2021 per 1 september a.s. van start gaat.

Vanaf die datum is spelen op de dinsdagavond en trainen/spelen op de donderdagavond weer mogelijk.

Laten we hopen dat de coronasituatie het moeten instellen van een speelstop niet nodig maakt.

Daaraan kunnen we zelf ook ons steentje bijdragen door de coronamaatregelen en de afspraken daarover, die in de zaal gelden, goed in acht te nemen.

Voor alle zekerheid vermeld ik die afspraken onderstaand nog even.

 • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;
 • Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid, koorts of diarree;
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft, of positief is getest op corona;
 • Was vóór vertrek thuis je handen:
 • Houd 1,5 meter afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden, m.u.v. personen tot 18 jaar;
 • Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
 • Vermijd het aanraken van je gezicht;
 • Schud geen handen.

Daarnaast hanteert Sporthal De Wiel nog een aantal specifieke maatregelen. Deze zijn:

 • Bij binnenkomst in de centrale hal moet je je handen ontsmetten met het daar aanwezige ontsmettingsmiddel;
 • De dubbele grijze hoofddeur naar de sporthal wordt uitsluitend gebruikt als uitgang; dit is ook op de deur aangegeven;
 • De andere grijze deuren worden uitsluitend gebruikt als ingang; dit is ook op de deuren aangegeven;
 • Per kleedkamer zijn maximaal 7 volwassen personen toegestaan. Als er alleen personen jonger dan 18 jaar in de kleedkamer zijn dan geldt er geen maximum;
 • Per doucheruimte zijn maximaal 2 volwassen personen toegestaan. Als er alleen personen jonger dan 18 jaar in de doucheruimte zijn dan geldt er geen maximum;
 • Vanwege het belang van luchtverversing is de luchtverversingsinstallatie op maximaal gezet; deze maakt daardoor iets meer geluid dan normaal gesproken;

Met vriendelijke groeten,

Andries Kölker

Secretaris B.C. Wammes

 

Beste leden,

Onze plannen, zoals meegedeeld is onze mail van 6 juni 2020 om ná 1 juli 2020 weer te starten met badmintonnen met toen als belangrijke voorwaarde dat ook in de zaal de 1,5 meter gerespecteerd moest  worden, zijn door de recent bekend geworden nieuwe verruiming achterhaald. Waar hebben we, als badmintonclub, vanaf 1 juli mee te maken:

 • Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensport accommodaties mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport, dus ook voor badmintonnen.
 • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
 • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.

Wat betekent dit voor ons?

Per 1 juli gaan we weer beginnen. Zowel voor de jeugd (die wordt afzonderlijk geïnformeerd) als voor onze jr-  en sr-leden.

Wat gebeurt er op de dinsdagavond?

In de eerder genoemde mail van 6 juni hebben we gevraagd wie er belangstelling heeft om ná 1 juli op de dinsdagavond te komen spelen en ook gebruik te maken van de mogelijkheid in de vakantieperiode door te gaan.

Daarop is door een groot aantal leden positief gereageerd, ondanks het feit dat we toen uitgegaan zijn van het in hoofdzaak alleen maar kunnen spelen van singlepartijtjes.

Die beperking geldt nu gelukkig niet meer. We mogen nu ook dubbel- en mixpartijen spelen. Daardoor kunnen we meer leden is de zaal toelaten. Maar uiteraard wel met inachtneming van de 1,5 meter, behalve tijdens het oefenen en het spelen van partijtjes.

Gelet op de grote belangstelling gaan we ook in de zomervakantie door. Dus op iedere dinsdagavond van 7 juli tot en met 25 augustus kan er van 20.00 uur tot uiterlijk 22.30 uur gebadmintond worden.

De eerste speelmogelijkheid is op 7 juli. Je bent dan weer van harte welkom.

Wat gebeurt er op de donderdag?

Tot het einde van ons speelseizoen hebben we nog 2 donderdagavonden namelijk 2 en 9 juli. Als we voldoende leden hebben die dan willen trainen is John bereid gevonden dat te gaan doen.

Daarom de vraag aan jullie; wie komt er daadwerkelijk op 2 en/of 9 juli? Wil je dat uiterlijk maandag 29 juni aan mij doorgeven? Dan is er nog tijd om dat te organiseren. Als er voldoende aanmeldingen zijn voor 2 en 9 juli laat ik dat woensdagavond 1 juli via de mail aan degenen die zich opgegeven hebben weten.

Ná 9 juli geldt voor het spelen op de donderdagavond de gebruikelijke zomerstop.

 

Bij alle corona verruimingen geldt dat die van kracht zijn zolang de situatie dat toelaat. Voor alle zekerheid hieronder nog de algemene regels waaraan iedereen zich moet houden.

 • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;
 • Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid, koorts of diarree;
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft, of positief is getest op corona;
 • Was vóór vertrek thuis je handen:
 • Houd 1,5 meter afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden, m.u.v. personen tot 18 jaar;
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
 • Vermijd het aanraken van je gezicht;
 • Schud geen handen.

Daarnaast hanteert Sporthal De Wiel nog een aantal specifieke maatregelen. Deze zijn:

 • Bij binnenkomst in de centrale hal moet je je handen ontsmetten met het daar aanwezige ontsmettingsmiddel;
 • De dubbele grijze hoofddeur naar de sporthal wordt uitsluitend gebruikt als uitgang; dit is ook op de deur aangegeven;
 • De andere grijze deuren worden uitsluitend gebruikt als ingang; dit is ook op de deuren aangegeven;
 • Per kleedkamer zijn maximaal 7 volwassen personen toegestaan. Als er alleen personen jonger dan 18 jaar in de kleedkamer zijn dan geldt er geen maximum;
 • Per doucheruimte zijn maximaal 2 volwassen personen toegestaan. Als er alleen personen jonger dan 18 jaar in de doucheruimte zijn dan geldt er geen maximum;
 • Vanwege het belang van luchtverversing is de luchtverversingsinstallatie op maximaal gezet; deze maakt daardoor iets meer geluid dan normaal gesproken;

Alle bezoekers van de sporthal moeten door ons geregistreerd worden (alleen je voor- en achternaam worden genoteerd). Deze registratie wordt 3 weken bewaard en daarna vernietigd.

We hopen dat er ondanks alle maatregelen weer volop gebadmintond zal worden en niet in de laatste plaats dat het ook weer gezellig zal zijn.

Met vriendelijke groet, namens het bestuur,

Andries Kölker, secretaris.

 

Beste leden,

Zoals we in onze vorige mail al hebben meegedeeld, houden wij de ontwikkelingen rond het coronavirus in relatie tot onze sport nauwgezet in de gaten.

Zoals jullie ongetwijfeld gisteren al gehoord hebben, maakte het kabinet onder meer bekend dat  de beperkingen, die tot 6 april golden, aangescherpt worden en nu tot 1 juni van kracht zijn.

Dat betekent dat al onze activiteiten opgeschort blijven tot 1 juni 2020.

Voor alle duidelijkheid, spelen en/of trainen op de dinsdag- en donderdagavond gaat niet door.

De clubkampioenschappen mix kunnen dus ook niet doorgaan

Zodra er meer duidelijkheid komt over de periode ná 1 juni houden we jullie uiteraard op de hoogte.

Namens het bestuur van B.C. Wammes,

Andries Kölker, Secretaris

====

Zoals jullie wellicht al gehoord hebben in de zojuist gehouden persconferentie van de regering, is onder meer besloten dat sportverenigingen moeten sluiten tot en met 6 april. Uiteraard conformeren we ons aan dat besluit. Dat betekent dat we vanaf nu al onze activiteiten opschorten tot en met 6 april.

Dus spelen en/of trainen op de dinsdag- en donderdagavond gaat niet door.

De clubkampioenschappen mix kunnen dus ook niet doorgaan.

Hoe de situatie ná 6 april zal worden is nu nog niet bekend.

Zodra daar duidelijkheid over komt zullen we jullie daarover informeren.

Namens het bestuur van B.C. Wammes, Andries Kölker, Secretaris

Jeug Oudertoernooi 2020Donderdag 6 februari stond het Jeugd-Oudertoernooi weer op het programma! De ouders en jeugdleden deden flink hun best en het was weer een gezellig toernooi.

 

BC Wammes wil graag nieuwe leden verwelkomen en start daarom in het nieuwe jaar een flyer actie.

De komende tijd wordt er door BC Wammes leden in het kader van de  ledenwerfactie geflyerd in o.a. Asperen, Heukelum, Acquoy en omstreken.

Heb je de flyer niet ontvangen, maar wil je toch gebruik maken van het aanbod om 4 keer gratis te komen badmintonnen dan kun je natuurlijk altijd een keer langs komen in Sporthal de Wiel aan de Leerdamseweg 39 in Asperen

Wij zorgen dat je dan ook een strippenkaart krijgt

 

Vorige week (7 januari 2020) werd ons traditionele champagnetoernooi weer gespeeld en hebben we samen geproost op het nieuwe jaar!

 

 

De grote clubactie weer een succes

 

 

Vakantie BC Wammes

BC Wammes koppeltoernooi 2019 op 6 oktober

Uitslag Rabobank Clubkas Campagne 2019

Inloopspreekuur voor Fysio in sporthal De Wiel.

Flyeractie BC Wammes

Officiële opening nieuwe sportzaal Herwijnen

BC Wammes koppeltoernooi verplaatst naar 7 april 2019

BC Wammes leden welkom bij Annelie Versteegh

Spelen in de kerstvakantie 2018

Sinterklaastraining

Badmintonnen bij BC Wammes voor kinderen met beperking

Rivierenlandfondstoernooi 2018

Clubkampioenen dubbel 2018 bij BC Wammes….

Uitnodiging BC Wammes koppeltoernooi 2018 op 14 oktober.

Vakantie bij Wammes

American party 10juli

Spelen in meivakantie 2018

Uitslag Rabobank Clubkas Campagne Alblasserwaard Vijfheerenlanden 2018

Waaljutten samen met CU Lingewaal/Geldermalsen

Winnaars clubkampioenschappen single 2017/2018