Beste leden,

Zoals jullie ongetwijfeld inmiddels hebben gehoord of gelezen mag er weer gesport worden in een binnen locatie. In ons geval betekent dit dat we vanaf dinsdag 18 januari a.s. weer van start gaan met vrij spelen en vanaf donderdag 20 januari a.s. weer kunnen gaan trainen.

Wel moeten alle personen vanaf 18 jaar (zowel sporters als bezoekers) nog steeds worden gecontroleerd. Hier hebben we inmiddels al ervaring mee opgedaan.

Concreet betekent dit dat voor de dinsdag- en donderdagavond bij binnenkomst van de sportaccommodatie je coronabewijs wordt gecontroleerd. Dit zal gedaan worden door een ander lid van de vereniging. Daarom graag op beide avonden vóór 20.15 uur binnen zijn, zodat deze persoon ook nog kan spelen en/of trainen. Als je toch later binnenkomt, meld je dan bij de baancommissaris.

In de zaal zelf verandert er weinig. We kunnen spelen én trainen zoals we gewend zijn en hoeven tijdens het spelen en trainen geen anderhalve meter afstand aan te houden. Op Rijksoverheid.nl lees ik wel dat iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje moet dragen bij binnenkomst van of verplaatsing in de sporthal en zodra hij of zij langs de kant zit te wachten. Het mondkapje mag (uiteraard) af tijdens het sporten. Ook dient in de zaal en de sporthal de anderhalve meter in acht te worden gehouden als er niet wordt gespeeld. Ik ga ervan uit dat jullie hiermee rekening zullen houden, ook tijdens het bijpraten tussen de wedstrijden door.

Wellicht ten overvloede maar algemene regels blijven van kracht: Was je handen regelmatig, hoest/nies in je elleboog en blijf thuis bij klachten. We gaan ervanuit dat iedereen hier verstandig mee omgaat.

Namens het bestuur van B.C. Wammes,

Petra Wateler

voorzitter en coördinator vrijwilligers BC Wammes